donderdag 22 juni 2006

Nubel

Toen ik enige tijd terug op David's weblog 'de gebruiksaanwijzing' las over voedingsmiddelen bestelde ik via Nubel vzw ook hun voedingsmiddelentabel.


Voeding neemt een belangrijke plaats in ons leefpatroon in. De consument wordt er steeds meer bewust van dat de voeding belangrijk is voor zijn gezondheid. Door de toepassing van een gezonde en evenwichtige voeding kunnen veel "kwaaltjes" voorkomen worden.

De mens is bekommerd om zijn gewicht, zijn fysieke conditie en dus ook om zijn voeding.
Voedsel heeft als belangrijke taak ons lichaam van voldoende voedingsstoffen (nutriënten) te voorzien. Deze voedingsstoffen zijn bestanddelen die in de voeding voorkomen en die zorgen voor de groei, de weefselopbouw, het herstel en het in stand houden van onze lichaamsfuncties. Die voedingsstoffen zijn: eiwitten, vetten, koolhydraten, water, mineralen (Na, K, Ca, P, Mg, Fe, Cu, Zn), vitamines (Vit A, Vit B1, Vit B2, Vit C) en voedingsvezels.

De westerse consument heeft, algemeen gesproken, een onevenwichtige voeding door de opname van te veel vetten, voornamelijk verzadigde vetten, door het gebruik van te veel suiker en te weinig vezels. Om een evenwichtige voeding samen te stellen moeten we de keuze maken uit een uitgebreid gamma van beschikbare voedingsmiddelen. Wil men zo gevarieerd mogelijk eten dan biedt de Belgische Voedingsmiddelentabel een oplossing.
Er bestaat ook software van de voedingsplanner.
Helaas is die enkel geschikt voor pc en niet voor Apple.
Een mailtje dan maar om te vragen of deze software ook beschikbaar is voor Apple;
het beleefde antwoord:

Beste, de huidige versie is niet bruikbaar op een Macintosh. We zijn volop bezig aan een nieuwe internetversie beschikbaar vanaf september die wel Macintosh compatible is.
Groetjes
Carine

Nog even wachten dus, ondertussen helpt het boek me al een pak verder.

2 opmerkingen:

  1. Letman, en dus ook Cernum in zijn kielzog, hebben heel wat interresse-succes, blijkbaar ! Op naar gezamelijk succes, copains !

    BeantwoordenVerwijderen