maandag 12 november 2012

Deinze-Bellem2012

Eindelijk de blog vanonder een dikke laag stof!
foto Julie

Gisteren 11/11 de klassieker Deinze-Bellem (21 km.) gelopen; zonder verwachtingen, zie foto Julie (tnx!)
Gezien de povere voorbereiding (sept. 155 loopkm. / okt. 86 km. & nov. 51,30 km.) en wat 'gesukkel' (adductoren en rug) hoopte ik op 1u45' à 2u.
Zolang ik pijnvrij kon genieten was ik tevreden.
Tot zondagmorgen nog getwijfeld om toch nog af te melden (redenen genoeg), maar blijkbaar toch de juiste benen gevonden ;-)
foto Julie
Leuk weerzien met een heel pak steratleten (& -atletes) van het enige echte Slechte Maten Comité en al heel wat afgelachen in Bellem en op de mythische 'jeneverbus'.

Enfin, in de kou nog even 'in den duik' op de foto; niet opgewarmd (anders altijd rondjes op de piste); nog getwijfeld over het al dan niet met lange mouwen te lopen,... Onverwacht Ise tegengekomen en beginnen kletsen, hierdoor stressvrij gestart en vlot opgeschoven, echter hartslag nauwlettend in de gaten houdend. M'n vrees was dat het een uur vlot zou gaan en dan ??.

Gelukkig niets van dat, Ise liep stoof me voorbij en wou haar 12/u. aanhouden, maar dat was er net over voor mij... Vlot solo van loper naar loper en van groepje naar groepje.

foto Julie
Op km. 6 voor wat animo gezorgd met topsoigneur-koukleum-seingever Nico, het bekertje water in m'n oor was m'n wake-up call, tnx. Nico!
Net voor dé brug op 13 km. de gevleugelde Koen gepasseerd "'k zien an 't vertragen" meldde hij, amai!!
Waar ik vorig jaar de brug overstoomde en er serieus kon versnellen (hartslag zakte toen 15 slagen!) was het nu net onder omslagpunt aanklampen met de loper voor me, maar eens terug langs het water kon ik van loper naar loper snellen "op & over" hoorde ik 'n fietsbegeleider zeggen.
Even later op de laatste brug met kortere tred een sympathieke kerel gepasseerd waar ik 10 km. eerder nog mee aan het lollen was: "jawatte,aan de jou sponsoring te zien ga je nogal vliegen; De Roste Muis, Hubo,..."
ik: "euh ja, maar ik moet me niet haasten, ze betalen me per uur"
Op de brug tegen z'n meefietsende vrouw "dacht dat hij per uur betaald werd?!"
ik: "ja maar straks is er een café op de rechterkant waar ik me wegsteek" en zoefde weg.

Het laatste 'kronkelbaantje van de vaart richting Bellem dorp (Mariahovelaan) me tactisch nog even ingehouden achter ingehaalde 'n loper en z'n dame, perfect uit de wind en zowaar nog 'n slokje water van de sympathieke kerel gekregen. Dat gaf me weer vleugels, de laatste km. kwam er aan en er kon me niets meer gebeuren, of toch... even verder stonden Emilia en Florian.
Florian liep mee maar was al snel moe, dan maar +/- 800m. in de nek naar de finish.'n Pak volk stak me weer voorbij; de totaal onverwachte vlotte sub 1u45' zat er niet meer in, maar ach; vlot finishen, vol vertrouwen met Florian in de nek, dat was van IM Zurich geleden, dus who cares.
De loper en dame op fiets passeerden me vol bewondering ;-)

Leuke aankomst na 1u47'03", Florian fier als een gieter met sportdrank en extra banaan van Julie (du har en kredit).

Ik kijk allsezins uit naar de finishfoto ;-)
Prima organisatie, het weer zat ook enorm mee; hopelijk een nieuwe start; volgend jaar alles op het lopen nu enkel nog de trainingstijd (blijven) vinden.
Hasta la vista!

5 opmerkingen:

 1. Was leuk je nog eens gezien te hebben Bert en voor iemand die niet veel verwahctingen had toch héél straf gelopen! Tot de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Julie, ik kan het zelf nog niet geloven!
  En nogmaals sorry dat ik dan toch voor jou finishte; dat was niet m'n bedoeling ;-(
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem3:19 p.m.

  Proficiat Bert goe gedaan
  Ronny King

  BeantwoordenVerwijderen
 4. knappe tijd Bert.

  en tof videofragment! florian loopt al hard voor zo'n klein manneke!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je hebt dat schitterend gedaan met uwen kleine in uw nek!

  BeantwoordenVerwijderen