zondag 6 februari 2011

5km Cadzand

Zondag 6 februari 2011 - 5 km. Cadzand

Voor het eerst ooit liep ik een 5 km. wedstrijd, ik keek er naar uit maar toch wetende dat het toch mijn 'ding' niet is; veel te kort.
Aangekomen in Cadzand (NL.) merkte ik dat ik m'n loopschoenen niet meehad... gelukkig had ik wel sportschoenen aan, maar dus niet m'n vertrouwde loopschoenen.
In de sporthal en kleedkamer was het een leuk weerzien met heel wat bekende Meetjeslandse lopers en bloggers/facebookers, teveel om op te noemen.

Bij de opwarming voelde ik weinig (lees: geen) macht in de benen, flanellen benen; of lag het aan de wind en het feit dat ik 'n diesel ben?

De eerste km. van de wedstrijd was het hartslag omhoog en opschuiven naar voor, hoewel ik vrij vooraan startte was het proberen wegraken uit trage groepjes die gewoon de boel ophielden tot ergernis van velen.
Wind op kop... afzien dus; het bordje van de 2 km. kwam al snel in zicht, toen was het nog even opschuiven in mijn groepje, halve marathonlopers, waar er dan al zaten te sterven.
Ook ikzelf, maar voor mij duurde het zolang niet meer.

Op km. 3 diende ik ons uiteengeschudde groepje te lossen, maar eens het op het duinenpad bergop ging beende ik deze 'vlot' terug bij.In de laatste km. vond ik precies een zoveelste adem en de goede benen terug, maar het was maar voor 500m., ik hield het géén volledige km. uit, temeer dat Peter op z'n dooie gemakje even langszij kwam ;-)

 Meer foto's van Peter hier.
(bedankt alvast voor deze!)Na de finish, bereikt in 21'02", even bekomen en dezelfde 5-km. lus solo losgelopen, de gekende lopers aanmoedigend.

Nog veel werk aan de loopwinkel, het bizarre was m'n ademhaling die ik niet onder controle kreeg.
Voor herhaling vatbaar maar toch liever de lastige halve marathon, maar dat komt nog wel zeker?

De volledige uitslag staat hier.

3 opmerkingen:

  1. het zag er nochtans heel vlot uit Bert en zoals steeds in een nagenoeg perfecte loopstijl (serieus jaloers op je loopstijl!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe die 5km's just zo graag. Door de marathontraining zitten er voorlopig niet veel korte afstanden meer in, maar vanaf juni vlieg ik er ook weer in :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ging niet goe? En die tijd dan. Allé doe maar zo verder dan, zal wel een goede dag volgen

    BeantwoordenVerwijderen