donderdag 13 december 2007

bibberverslag

Afgelopen zondag stond m'n eerste sportieve activiteit gepland na de marathon:
de bibbertriathlon in Wachtebeke, georganiseerd door clubgenoten Geert & Philippe.
De weersgoden spaarden het parcours vorige week niet, dus we vreesden het ergste...

Op het menu een viertal km. kayak, 44 km. moutainbiken en een twintigal kilometer oriëntatieloop.
Rond tien uur briefte Geert ons en reden we in groep naar de startplaats voor het kayakken. Samen met clubgenote Anouk waren we als 2e het water in en peddelden we zo goed en kwaad als we konden richting keerpunt.
't Was leuk in 't bootje (ja ja Geert, 'k zag je wel loeren), maar voor ons verliep het niet zo vlot als verwacht en af en toe dreven we af naar de kant.
De afgesproken techniek bleek niet te werken en al gauw staken alle andere dappere 'bibberaars' ons voorbij.
We lieten de moed niet zakken; het vooropgestelde motto fun, fun, fun zouden we gans de dag hoog in het vaandel houden!
Als laatste uit het water, maar ach wat kon het ons schelen...


We fietsten rustig terug richting startplaats om van schoenen te wisselen en de valhelm op te zetten. Wat ons daarna te wachten stond was een kleine hel!
De eerste ronde zouden we sowieso rustig rijden en kijken wat en hoe.
Wat? modder Hoe? modder...
De eerste ronde fietsten we dus geconcentreerd de pijltjes volgen tot we terug aan de startplaats kwamen.
Een korte stop om de bidon bij te vullen en een banaan te eten, tot Luc Van Lierde (vingers in de neus) stopte: "4 rondes op dit parcours is te veel voor jullie".
De blik in Anouks ogen voorspelde niet veel goeds.
We pasten ons plan aan, fun, fun, fun, remember.
We deden opnieuw het eerste deel van het parcours; dit ging merkelijk vlotter, om vervolgens het tweede deel te doen; zowaar nog vettiger! Zo hadden we het volledig parcours minstens één keer gedaan.

Toen we de derde ronde aanvatten spraken we af dat dit onze laatste ronde zou worden, 't zat al in de kleren, we voelden ons niet meer zo fris en er kwam nog een spannende oriëntatieloop.
Na de laatse kledijwissel in de loopschoenen, korte uitleg van Philippe en met en parcours en prikkaart op weg door Puyenbroeck.
Voor mij was het nieuw, maar wist ik veel dat er daar zo'n faciliteiten zijn qua oriëntatlieloop? Subliem!

Het kaartlezen verliep héél vlot, het prikken aan de bakens of vlagjes nam ik voor m'n rekening terwijl Anouk haar verder verdiepte in de kaart en de te volgen weg.
Wat mij betreft perfekt teamwerk!
Helaas vloog de tijd en daar Anouk nog afspraken en véél (te veel) werk had, beslisten we tijdig te stoppen; zo konden we nog genieten van de warme douche, heerlijke soep én de sublieme groepssfeer.
't Was genoeg, 30,5 km. wroeten met de MTB en 11,4 km. lopen, samen met het kayakken goed voor 'n dikke 5 uur sporten in de kou; beter eindigen in schoonheid (nadat de modder weggespoeld was).

Nogmaals hartelijke dank aan Geert & Philippe voor de feilloze organisatie.
Veel werk, tijd en kou lijden gingen hieraan vooraf, veel zaken die we niet vermoeden, alles was tot in de puntjes geregeld.
Hopelijk tot volgend jaar vrienden!

Jim De Sitter (3athlon.be) was ook aanwezig, een fotoverslag is hier te vinden, kort verslag hieronder:
4 km kayakken, 44 km mountainbiken, 20 km oriëntatie lopen en een flinke dosis plezier, waren de ingrediënten van de 2e bibbertriathlon in Wachtebeke.
Op dit initiatief van de Ironmanagers kwamen 14 duo's af. De meest opmerkelijke onder de deelnemers was Luc Van Lierde (op de foto nauwelijks herkenbaar onder de modder). Luc kwam gisteren pas terug van Lanzarote en had het verschrikkelijk moeilijk om warm te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten