vrijdag 6 juli 2007

afgelast

Sporten aan 't zeitje zit me niet mee dit jaar...
Na m'n eigen afgelasting van de Zwintriatlon steken de weersgoden stokken in de zwemwielen.
Afgelopen dinsdag stond er openwaterzwemmen met Luc Van Lierde op het programma en ook dat viel in het water. Een onweer van jewelste en dus onverantwoord om daarin te zwemmen.

Beste Bert,

De sportdienst van Knokke-Heist stond te popelen om op dinsdag 10 juli uit te pakken met hun volgende massasportklassieker: het zeezwemmen over 500 of 1.500 m. Het aanhoudende tegenvallende weer dwarsboomt deze plannen echter.

Om te zwemmen in zee is een minimale watertemperatuur van 18° C vereist. Ondanks de warme maand april bedraagt de temperatuur van het zeewater momenteel slechts 16,8° C. Te weinig, zeker voor het grote aantal jeugdige deelnemertjes. Bovendien voorspelt men voor dinsdag 10 juli wisselvallig weer met regelmatig regen- of onweersbuien en met maxima schommelend rond 18 graden. Als klap op de vuurpijl verwacht men een stevige wind uit het noord-noordwesten die kan oplopen tot 5 beaufort. Hierdoor kunnen er golven van een meter ontstaan.

De organisatoren hebben dan ook uit veiligheidsoverwegingen en in overleg met de veiligheidsdiensten en de reddingsdienst noodgedwongen beslist om het zeezwemmen van 10 juli a.s. niet te laten doorgaan. Het is reeds van 2002 geleden dat men nog tot dergelijke maatregel moest overgaan. De organisatie wordt meteen verschoven naar de reservedatum van woensdag 8 augustus. Hopelijk kan men dan de zwemmers in goede en vooral veilige omstandigheden ontvangen. Mochten de weergoden de organisatoren andermaal niet gunstig gezind zijn, dan kan men bij twijfelachtige weersomstandigheden op 8 augustus vanaf 10.30 uur de website www.knokke-heist.be raadplegen of telefonisch contact opnemen met de sportdienst van Knokke-Heist op 050 / 630 480.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten