woensdag 27 juni 2007

flensjes

Panne- of pannenkoeken?
Emilia bakt de pannenkoeken altijd in 1 pan dus pannekoeken!
Zwijgen & eten!
Aangepast recept voor sporters dus 'flensjes'.
De eerste keer Parijs-Roubaix werd er nog gelachen met m'n eten, na drie keer niet meer;
voedzaam, licht, luchtig, verteerbaar,... (met liefde gemaakt, dat smaakt!)

Waarom?
Als tip voor Johan & 'Negers' die komende zomer de Mont Ventoux opfietsen.
Op naar het B.V.-schap dus!
De top bereiken gaan ze sowieso, de vraag is hoe vlot & comfortabel?!

Succes van Roger-Roger en je laat het relaas maar weten hé!!

Flensjes.
Ingrediënten:
  • 200 gr. zelfrijzende bloem
  • 250 ml. magere melk
  • 250 ml. bruiswater (maakt het geheel lichter en beter verteerbaar)
  • 40 gr. kristalsuiker (of 15 gr. Canderel)
  • 4 eieren
Bereidingswijze:
  • Voeg de mager melk& het brusiwater samen in een kom.
  • Doe de 4 eieren & de suiker (of zoetstof) er bij.
  • Goed roeren -> de melk en suiker moeten volledig opgenomen zijn.
  • Voeg de gezeefde bloem toe.
  • Goed roeren zodat het een smeuiige massa wordt.
  • Bakken in een pan met olijfolie.

Smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Anoniem3:15 p.m.

    die regel met de tussen-n is trouwens al voor een groot deel (terecht) herroepen ... smakeleik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem9:57 a.m.

    Ge moet er natuurlijk wel voldoende liefde en een grote portie doorzetting bijdoen. Anders helpt het niet veel.
    Veel succes aan diegene die het erop wagen en als het niet lukt, ik wil er anders wel een portie bakken....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem10:41 a.m.

    ok, dus plaats ik graag een bestelling voor Stein: 10 pannenkoeken aub.

    grtz
    tyler

    BeantwoordenVerwijderen